10 idéer til at få mest muligt ud af skoleferien

Skoleferien står for døren, og det betyder, at det er tid til at finde på noget sjovt at lave. Men hvad skal man lave? Her er 10 idéer til, hvordan du kan få mest muligt ud af skoleferien:

 1. Tag på ferie med familien eller vennerne. Det er altid sjovere at rejse sammen med andre, og så kan I samtidig lære hinanden bedre at kende.
 2. Besøg et nyt sted, du ikke har været før. Udnyt skoleferien til at udforske verden omkring dig.
 3. Lær et nyt sprog. Skoleferien er også en god tid til at lære sig et nyt sprog. På den måde kan du forbedre dine fremtidige ferier.
 4. Dyrk en hobby. Har du altid drømt om at lære at spille et instrument eller byg store perlemotiver Hama perler? Så er skoleferien tiden til at gøre det.
 5. Hold en feriekonkurrence. Det kan være sjovt at holde en konkurrence med vennerne eller familien om, hvem der kan finde på de bedste aktiviteter.
 6. Lav mad. Udnyt skoleferien til at lære at lave noget nyt og spændende mad. På den måde kan du også imponere vennerne og familien.
 7. Gå på opdagelse i naturen. Tag på vandretur, cykeltur eller bare gå en tur i parken. Naturen har altid noget at byde på.
 8. Besøg et museum. Lær noget nyt om verden omkring dig, eller se nogle af de spændende udstillinger, der ofte er på i skoleferien.
 9. Tag på kunstneriske eventyr. Gå på teater, i biografen eller på kunstudstillinger. Udnyt skoleferien til at få noget kulturelt indhold.
 10. Slap af. Skoleferien er også en god tid til at slappe af og lade batterierne op. Gør noget, du virkelig nyder, og lad ferien være en afslappende og afstressende oplevelse.

Hvordan kan man få idéer til, hvad man kan lave i skoleferien?

Her er 10 idéer:

 1. Lav en liste over ting, du gerne vil lave/se/opleve i skoleferien.
 2. Snak med andre om, hvad de har haft fornøjelse af at lave i deres skoleferier.
 3. Tjek sociale medier, blogs og hjemmesider for idéer.
 4. Gå på opdagelse i byen/på nettet og find ud af, hvilke aktiviteter der er i nærheden af dig.
 5. Lav en budgetplan, så du ved, hvor meget du har råd til at bruge på aktiviteter.
 6. Tag på en ferie! Det behøver ikke at være langt væk – man kan have lige så meget fornøjelse af en weekendtur eller en dagstur.
 7. Find ud af, hvad der er på tv og i biografen i skoleferien – og se nogle af de film/programmer, du har misset.
 8. Gå på museum eller til en koncert.
 9. Lær noget nyt – tag et kursus eller læs en bog om et emne gerne vil lære mere om.
 10. Hav det sjovt med vennerne – spil et spil, gå i byen eller på cafe.