Sådan kan du nemt rengøre din sofa

En sofa skal holdes ren ligesom alt andet i hjemmet. Det betyder dog ikke, at der nogle gange kan ske uheld i form af for eksempel pletter. Din sofa samler også støv af sig selv, så derfor er det endnu en god grund til at rengøre din sofa i ny og næ. Det kan du få hjælp til, men du kan faktiske også rengøre din sofa selv ret nemt. Det kræver kun at du sætter et par timer af til det.

Hvis du gerne vil vide, hvordan du kan gøre din sofa ren, så har vi lavet en lille guide, du kan følge. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse med i artiklen herunder.

Din sofas materiale

Måden du skal rengøre din sofa på, afhænger selvfølgelig af det materiale, som din sofa er lavet af. Stofsofaer kræver lidt ekstra end lædersofaer gør. En lædersofa kan som regel tørres af for støv med hjælp fra en blød, tør klud. Stofsofaer skal derimod rengøres lidt anderledes alt efter, hvor snavset den er. Du kan som regel nøjes med lidt flydende sæbe og en opvredet klud. Start dog et sted, der ikke er så synligt for at sikre, at du ikke laver mærker på sofaen.

Støvsug sofaen grundigt

Start ud med at støvsuge din sofa. Du kan bruge din almindelige støvsuger, men en håndstøvsuger kan også bruges. Sørg for at komme omkring alle hjørner, også under dine sofapuder, hvis det er muligt. Hvis du har kæledyr, der fælder, så kan et godt tip være at bruge en fnugrulle til at tage de værste hår inden du begynder rengøringen.

Brug en damprenser

Hvis du gerne vil være sikker på, at din sofa er fuldstændig ren, så kan du benytte dig af en damprenser. En damprenser kan rengøre dine ting helt uden rengøringsmidler og andre kemikalier. En damprenser kommer helt i dybden, så din sofa bliver helt fri for støv og skidt.

Fjern pletterne fra sofaen

Du kan fjerne pletterne fra din sofa på flere forskellige måder. Du kan for eksempel bruge lidt sulfo blandet med ca. to liter vand. Gnub forsigtigt på sofaens pletter, så det skummer.

Du kan også bruge salmiakspiritus til at fjerne pletterne. Du gør dette ved at blande en liter vand med to deciliter salmiakspiritus. Husk at afprøve på et lille område på sofaen, inden du går helt i gang. Sørg også for god udluftning i rummet, når du bruger salmiakspiritus, da det kan være farligt at indånde.

Når du har rengjort din sofa, så sørg for at den kan tørre ordentligt efter rengøringen. Hvis din sofa er blevet lidt for våd, så kan du bruge et håndklæde til at hjælpe den med at tørre hurtigere.