Hvilken type cykel skal du vælge?

Hvis du skal finde en ny cykel, så ved nok, at der findes en masse forskellige cykler, der passer til hvert sit formål. Det vigtigste du skal huske, når du skal købe en ny cykel, er at den skal passe til dig. Derfor er det vigtigt at du tager ud og prøver forskellige cykler, så du kan finde lige præcis den cykel, der passer til dig. Både i størrelsen, men også i forhold til designet og formålet, cyklen skal bruges til.

Hvis du vil vide mere om nogle af de forskellige typer af cykler på markedet, så har vi fundet en håndfuld frem til dig, så du kan blive klogere på, hvilken type cykel du skal købe. Hvis det lyder som noget for dig, så læs med herunder.

Den gammeldags

Hvis du leder efter en behagelig cykel, der kan transportere dig rundt i byen, så kan du vælge den helt klassiske bycykel. Denne cykel har en bred saddel, så du kan sidde rigtig godt, når du cykler rundt. Derudover sidder man lidt højere på denne cykel, så du kan få et bedre overblik i trafikken. Cyklen er især god, hvis du kun skal kunne komme rundt inde i byen, og så er der også plads til en bagagebærer eller cykelkurv, så du kan have indkøbsposerne med hjem uden problemer.

Citybike

Hvis du vil have en cykel, der kan komme rundt i byen, men samtidig også er let og hurtig, så kan du vælge en citybike. En citybike minder om den gammeldags cykel. Den er dog bedre til de lidt mere praktiske ture, såsom hvis du skal til og fra arbejde. På denne cykel sidder du også i en mere foroverbøjet stilling end på den gammeldags.

Gravelbike

En af de nyere cykeltyper er gravelbikes. Denne type cykel kan bruges i mange forskellige sammenhæng. Udseendet kan minde om en racercykel, men dækkene og stellet er som regel bredere. Man kan derfor godt kalde en gravelbike en krydsning mellem en racercykel og en mountainbike. Cyklen kan anvendes på grusstier og i ujævnt terræn, hvor man normalt bruger de to forskellige typer hver for sig. Hvis du vil have fart over feltet uanset, hvor du cykler, så er denne cykel et godt bud.

Ladcykel

Hvis du vil have en cykel med rigtig god plads, så kan du købe dig en ladcykel. Ladcykler egner sig bedst til korte og praktiske ture. Det kan for eksempel være, du skal hente børnene fra børnehaven, handle stort ind eller begge dele på en gang. Derfor egner ladcyklen sig især godt til børnefamilier. Selvom en ladcykel fylder meget, så kan du sagtens få den i udgaver, der er praktiske, men samtidig kan køre stærkt, og det bliver lettere, hvis du vælger en elcykel.