Skunkfrø kan blive til mange spændende ting

Skunkfrø vokser op og bliver til en smuk plante med rigtig mange anvendelsesmuligheder. Ud over at den producere en eller anden form for skunk, så kan den bruges til alt muligt andet. Gennem tiden er planten blevet dyrket mange steder og med mange formål. Se vores store udvalg af frø som du kan vælge i mellem, alt efter hvilken type du helst vil have.

Skunkfrø skal plejes og passes på den rigtige måde

Når det omhandler skunkfrø, så skal man have det rigtige tilbehør og den rigtige viden. Se også vores store udvalg af groudstyr og tilbehør, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine Skunkfrø.

  • Åbning af frøet, foregår på den måde at du lægger det i vand i et lille bæger, eller glas og stiller det et sted uden sollys i stuetemperatur. Efter et par dage, eller flere, vil der dukke et lille øje op i frøet. Så er frøet klar til at komme i jorden.
  • Forspir det lille frø i en urtepotte i vindueskarmen eller i drivhus, hvis vejret tillader det. jorden bør ikke være for rig. Skunkfrø har ikke brug for andet end vand og varme, i den første tid.
  • Skunkfrø skal passes og vandes og have lov til at blive en rigtig plante, før det plantes ud på det blivende sted på friland eller i drivhus. På det tidspunkt må du gerne begynde at gøde ind i mellem.

Skunkfrø bliver til skunk og alt muligt andet

Et sjovt lille faktum er at skunkfrø er super gode at have i drivhuset sammen med andre planter. Planten holder nemlig insekter og skadedyr væk fra hele drivhuset, formodentlig på grund af deres lugt.

I gammel tid blev hamp dyrket mange steder. Hamp blev brugt til at lave reb af. Reb af hamp blev foretrukket i blandt andet skibsfart, fordi de var stærke og sjældent gik i råd. Desuden er Skunkfrø blevet brugt til at dyrke planten som lægemiddel, mod alle mulige sygdomme og som lindring ved endnu flere sygdomme. CBD olie, som vi kender det i dag, bygger på den viden som de gamle kloge koner havde om plantens vidunderlige egenskaber.

Slutteligt, men ikke mindst er planten en super gødning. Om du blander den i komposten eller bare klipper den i mindre dele, og smider den på jorden er ligegyldigt, den gøder fabelagtigt uanset. Du kan også lave gødningsvand af den, ved at lade den rådne i en spand med vand.